clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Visumaanvraag op maat
people
Support op locatie
certificate
Gecertificeerd partner J1 sponsor

J-1 Visum Voorwaarden

Voorwaarden J-1 visum categorie Intern (Stage/Afstuderen)

  • De stage moet plaatsvinden in het vakgebied van opleiding en/of werkervaring.
  • Minimum leeftijd voor het J-1 intern programma is 18 jaar.
  • Voor interns (student of minder dan een jaar geleden afgestudeerd bij begin van stage/training) is de maximale duur van een J-1 visum 12 maanden.
  • Na afloop van het visum kan de J-1 visumhouder nog 30 dagen in de VS blijven om bijvoorbeeld te reizen of zaken af te ronden.

Voorwaarden J-1 visum Trainee

  • Het traineeship moet plaatsvinden in het vakgebied van opleiding plus 1 jaar relevante werkervaring. Voor trainees zonder opleiding in het betreffende vakgebied geldt dat er minimaal 5 jaar relevante werkervaring moet worden aangetoond.
  • Leeftijd voor het J-1 trainee programma is 18-65 jaar.
  • Voor trainees is de maximale duur van het visum in de meeste gevallen 18 maanden.
  • Na afloop van het visum kan de J-1 visumhouder nog 30 dagen in de VS blijven om bijvoorbeeld te reizen of zaken af te ronden.

Voorwaarden J-1 Visa Work & Travel

  • Het Work & Travel programma is alleen voor voltijd studenten die ingeschreven staan bij een MBO, HBO of Universiteit (leeftijd 18-30).
  • Work & Travel periode voor Nederlandse studenten loopt van 15 mei t/m 15 september (je mag ook korter, bijvoorbeeld 2 maanden)

Algemene Voorwaarden J-1 visum programma

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden J-1 Visum Programma