clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Support op locatie
certificate
Gecertificeerd partner J1 sponsor

FAQ

Mag ik nog reizen na mijn stage?

Ja, met je visum mag je tot maximaal 1 maand na het afronden van je stage in Amerika blijven om te reizen. Niet alle bedrijven geven vakantiedagen dus het is verstandig om de maand na je stage te gebruiken voor vakantie/rondreizen. Het is met je visum eventueel ook mogelijk om 1 maand voor de start van je stage naar Amerika te gaan om rond te reizen.

Zijn alle stages betaald?

Stage-USA verzorgt veel betaalde stages. Ga er vanuit dat een stage korter dan 4 maanden vaak onbetaald is. Gemiddeld verdien je $400,- per maand met een stage. Afstuderen is vergelijkbaar. Traineeships zijn over het algemeen 1 jaar, hier kan je een loon van ongeveer $1000 tot $1500 per maand verwachten.

Wanneer moet ik mij inschrijven?

Wij raden aan om 4 tot 6 maanden voor de start van je programma te starten met het proces. Je kan je nog tot 1 maand voor de start van je programma inschrijven.

Hoeveel tijd gaat er gemiddeld zitten vanaf inschrijving tot plaatsing bij een bedrijf?

In sommige gevallen kan het heel snel gaan. Wanneer je je inschrijft volgt eerst een interview, aanbetaling, samenstellen documenten en dan kan Stage-USA starten met de bemiddeling. Hou rekening met gemiddeld 2 maanden doorlooptijd. Last-minut plaatsingen kunnen vaak binnen 1 maand rond zijn.

Is er een minimum/maximum leeftijd voor de programmas van Stage-USA?

Ja, voor stage, afstuderen en Work & Travel van 18 tot 30 jaar. Voor het trainee en visum programma tussen de 18 en 65 jaar. Ben je 17 maar word je 18 voordat je start met je programma? Ook dan kom je in aanmerking.

Ik heb zelf al een stage gevonden, biedt Stage-USA ook aanvullende diensten aan voor mij?

Ja, mocht je zelf al een stage hebben gevonden kan je nog steeds gebruik maken van onze J-1 visum dienst. Daarnaast bieden we ook huisvesting bemiddeling aan.

Regelt Stage-USA ook huisvesting?

Ja, Stage-USA helpt met het vinden van passende huisvesting. Je zal de huisvesting wel zelf vast moeten leggen. In sommige steden heeft Stage-USA studentenhuizen.

Kan ik een garantie krijgen dat Stage-USA een passend bedrijf vindt?

Bij Stage-USA doen we er alles aan om je te plaatsen bij een passend bedrijf. Helaas kunnen wij geen garanties geven. Mochten wij 5 weken voor aanvang van je stage nog geen passende mogelijkheid hebben gevonden dan krijg je een deel van de aanbetaling retour. Bekijk hiervoor wel de voorwaarden.

Kan een MBO student een J-1 visum aanvragen?

Ja, bij Stage-USA kunnen we MBO studenten gewoon aan een J-1 intern of J-1 trainee visum helpen. Het is belangrijk dat je deelneemt aan een voltijd opleiding en ten minste niveau 3 of 4. Neem voor detail contact op met ons.

Kan ik solliciteren voor een stageplek uit jullie lijst met vacatures?

Ja, dat kan. De vacatures op onze site zijn slechts een greep uit de 400 stageplekken die wij beschikbaar hebben. Door middel van een intake interview met jou kunnen wij de perfecte match te vinden tussen wat jij wilt, en wat onze bedrijven kunnen bieden.

Kan ik de locatie van mijn stage kiezen?

Ja, je kunt dit aangeven tijdens het intake interview met ons. Het is wel zo dat als je een locatievoorkeur hebt, er €150 extra in rekening wordt gebracht.

Kan ik jullie ook op het kantoor bezoeken om over mijn mogelijkheden te praten?

Normaal gesproken werken wij altijd via Skype, waar je elkaar ook kunt zien en horen, maar je kunt ook bij ons langskomen voor een intake interview op het kantoor.

Wat voor taken en verantwoordelijkheden kan ik verwachten tijdens mijn stage, en wat is het verschil tussen een stage en een traineeship?

Tijdens een traineeship heb je normaal gesproken meer verantwoordelijkheid en is de periode langer dan bij het lopen van een stage(6 tot 18 maanden). De duur van een stage is meestal 3 tot 6 maanden, met uitloop tot maximaal 12 maanden. Stagiaires hebben ook minder verantwoordelijkheden, hoewel je in beide leerprocessen ongeveer het zelfde leert. Beide programma’s bieden wij al aan voor een periode van 2 maand of meer!

Heb ik ook een bankrekening nodig in de USA?

Jazeker, omdat je salaris gestort zal worden op je Amerikaanse bankrekening. Dit is iets wat je het beste daar ter plekke kunt regelen.

Is een Engels Examen verplicht?

Nee, het zou wel kunnen dat wij je vragen om een kort interview te doen met ons in het Engels voordat we het plaatsingsproces beginnen.

Is het mogelijk dat mijn begeleider van school contact opneemt met mijn stage bedrijf?

Wij hebben liever dat het contact tussen jouw begeleider en het stage bedrijf via ons geregeld wordt, dit om miscommunicatie te voorkomen. Wij zijn 24/7 bereikbaar in geval van nood.

Wat zijn de voordelen van het regelen van mijn stage via Stage-USA ten opzichte van het vinden van mijn eigen stage?

Het eerste voordeel is dat wij het hele stage-proces op ons nemen en jou hierin ondersteunen, van het begin tot het eind. Wij geven advies en helpen jou bij het voorbereiden van interviews, het klaarmaken van de benodigde documenten, het vinden van een stage bedrijf dat perfect bij jou past, je afspraak bij het consulaat, maar ook hulp bij het vinden van huisvesting en bij het boeken van je vlucht. Stage-USA is ook 24 uur per dag bereikbaar voor het beantwoorden van vragen en het bieden van hulp vanaf het eerste contact met Stage-USA tot op het moment dat je weer in Nederland bent. De bedrijven waar wij stages aanbieden zijn gecontroleerd door ons om er zeker van te zijn dat zij een passende stage van hoge kwaliteit kunnen leveren. Een ander voordeel is dat de kans op een betaalde stageplek via ons veel groter is!