clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Support op locatie
certificate
Gecertificeerd partner J1 sponsor

FAQ

Mag ik nog reizen na mijn stage?

Ja, met een J-1 visum mag je tot maximaal één maand na het afronden van je stage in Amerika blijven, bijvoorbeeld om te reizen. Omdat je niet bij ieder stagebedrijf vakantiedagen kunt opnemen kun je hierdoor toch nog meer van het land zien.

Zijn alle (afstudeer) stages betaald?

Bij het overgrote deel van de (afstudeer) stages die door Stage-USA worden aangeboden ontvang je een vergoeding. Bij een stage tot 6 maanden kun je denken aan een salaris van $300 tot $800 per maand. Als je langer dan 6 maanden stage gaat lopen of afstudeert dan varieert dit tussen $1400 tot $2500 per maand. Sommige bedrijven bieden naast een salaris ook vergoedingen in de vorm van huisvesting, mealplans of vervoerskosten. Bij stages tot 3 maanden ontvang je veelal geen salaris.

Wanneer moet ik mij inschrijven?

Je kunt je op ieder moment bij Stage-USA inschrijven voor een (afstudeer) stage in Amerika. Wel is het verstandig om dit vier tot zes maanden voor de start van je stage te doen, zodat alles ruim op tijd geregeld kan worden. We accepteren studenten tot één maand voor de start van de stage, hiervoor gelden wel aangepaste voorwaarden.

Hoeveel tijd gaat er gemiddeld zitten vanaf inschrijving tot plaatsing bij een bedrijf?

Dit varieert per persoon, maar gemiddeld kun je denken aan 2 maanden doorlooptijd van inschrijving tot plaatsing. Last minute plaatsingen zijn vaak binnen een maand rond, maar hierbij gelden wel aangepaste voorwaarden.

Is er een minimum/maximum leeftijd voor de programma's van Stage-USA?

Ja, voor (afstudeer) stages en het volgen van een Short Training in Amerika moet je tussen de 18 en 30 jaar oud zijn. Ga je een traineeship volgen of wil je enkel een J-1 visum aanvragen? Dat kan vanaf je 18e tot je 65ste.

Ik heb zelf al een stage gevonden, biedt Stage-USA ook aanvullende diensten aan voor mij?

Ja, ook als je zelf al een stage hebt gevonden kunnen wij je helpen. Zo kunnen we het benodigde J-1 visum voor je aanvragen en ondersteunen we je bij het vinden van huisvesting.

Regelt Stage-USA ook huisvesting?

Ja, na je intakegesprek ontvang je van ons een housingfolder met hierin alle opties voor huisvesting in Amerika. Het aanbod verschilt per stad: in sommige steden zijn er studentenhuizen, in andere steden zal je gaan wonen in een studio of appartement. Nadat je een geschikte plek hebt gevonden kun je zelf - met eventuele ondersteuning vanuit Stage-USA - contact opnemen met de verhuurder en je huisvesting vastleggen. Veel studenten kiezen er echter voor om eerst een paar nachten in een hostel of hotel te verblijven en vanuit daar verschillende woonruimtes te bekijken: een slimme zet om er zeker van te zijn dat je een goede keuze maakt.

Kan ik een garantie krijgen dat Stage-USA een passend bedrijf vindt?

We gaan er alles aan doen om jou te plaatsen bij een bedrijf die aan al jouw wensen voldoet. Wanneer we een potentiële match hebben gevonden wordt er een sollicitatie interview ingepland tussen jou en het bedrijf. Is dit niet het bedrijf voor jou? Dan zoeken we verder naar andere bedrijven. Mocht het zo zijn dat we 5 weken voor de aanvang van je stage nog geen passend bedrijf hebben gevonden, dan krijg je een deel van je aanbetaling retour, maar dit komt bijna nooit voor.

Kan een MBO student een J-1 visum aanvragen?

Ja, bij Stage-USA kunnen we voor MBO studenten een J-1 Intern of J-1 Trainee visum aanvragen. Hierbij is het belangrijk dat je een voltijd opleiding volgt van ten minste niveau 3.

Kan ik solliciteren voor een stageplek uit jullie lijst met vacatures?

Ja, dat kan. Naast persoonlijke bemiddeling om een geschikt bedrijf te vinden voor studenten en young professionals, kan iedereen van 18 tot 30 jaar reageren op de vacatures op onze website. Goed om te weten: dit is slechts een greep uit de honderden stageplekken die wij aanbieden.

Kan ik de locatie van mijn stage kiezen?

Ja, Stage-USA biedt (afstudeer) stages en traineeships aan door heel Amerika. Tijdens je intakegesprek kun je jouw voorkeur aangeven. Heb je je zinnen gezet op één specifieke locatie? Dan wordt er wel €350,- extra in rekening gebracht. Ook verklein je hiermee de mogelijkheden om de perfecte stage te vinden.

Kan ik jullie ook op het kantoor bezoeken om over mijn mogelijkheden te praten?

Ja, als je liever bij ons op kantoor langs komt om face-to-face de mogelijkheden te bespreken dan kan dat ook.

Wat voor taken en verantwoordelijkheden kan ik verwachten tijdens mijn stage, en wat is het verschil tussen een stage en een traineeship?

Tijdens een stage werk je gemiddeld 3 tot 6 maanden fulltime mee binnen een bedrijf, met uitloop tot maximaal 12 maanden. Het doel is hierbij om, onder begeleiding, vooral veel praktijkervaring op te doen. Bij een traineeship volg je een werk- en trainingsprogramma die door het bedrijf is opgesteld. Hierbij heb je meer verantwoordelijkheden dan bij een stage en word je tijdens je programma actief opgeleid in jouw vakgebied. Ook duurt een traineeship (over het algemeen) langer dan een stage, namelijk 6 tot 18 maanden.

Heb ik ook een bankrekening nodig in de USA?

Ja, je salaris moet namelijk gestort worden op een Amerikaanse bankrekening. Het makkelijkste is om pas een rekening te openen als je in de VS bent. Wij begeleiden je hierin.

Is een Engels Examen verplicht?

Nee. Wel is kennis van de Engelse taal belangrijk. In sommige gevallen plannen we daarom een extra telefonisch interview in met één van onze Engelstalige medewerkers, voordat we aan de slag gaan met de plaatsing.

Is het mogelijk dat mijn begeleider van school contact opneemt met mijn stage bedrijf?

Om miscommunicatie te voorkomen hebben wij liever dat al het contact tussen jouw stagebegeleider en het stagebedrijf via ons verloopt. Wij zijn in geval van nood 24/7 bereikbaar.

Wat zijn de voordelen van het regelen van mijn stage via Stage-USA ten opzichte van het vinden van mijn eigen stage?

Natuurlijk kun je zelf op zoek naar een passende stage. Echter zijn de bedrijven in Amerika lastig te benaderen en kan de juiste bemiddeling het verschil maken. Niet alleen in het vinden van een stage die precies aan jouw wensen voldoet, maar ook in het sollicitatieproces. Stage-USA neemt het hele proces uit handen en ondersteunt jou in alle stappen, van begin tot eind. We gaan in ons netwerk van bedrijven - die allemaal zijn gecontroleerd op kwaliteit - op zoek naar de beste match én geven je advies en begeleiding. Zo helpen we je bij het op orde brengen van alle benodigde documenten - zoals je CV en motivatiebrief - en het voorbereiden van je sollicitatiegesprek. Ook helpen we je bij het maken van een afspraak bij het consulaat, het vinden van huisvesting en het boeken van je vlucht. Stage-USA is 24/7 bereikbaar voor vragen en hulp, vanaf het eerste contact tot het moment dat je weer in Nederland bent. En nog een leuk extraatje: bij stages met bemiddeling vanuit Stage-USA is een vergoeding in veruit de meeste gevallen gegarandeerd!