clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Support op locatie
certificate
Gecertificeerd partner J1 sponsor

Scholen

Stage-USA werkt samen met meerdere MBO, HBO en WO instellingen. De samenwerking is voornamelijk bedoeld om de stage kwaliteit te waarborgen. Daarnaast kunnen studenten die zich via hun opleidingsinstituut aanmelden bij Stage-USA een korting ontvangen.

Stage-USA werkt ook op internationaal gebeid samen met universiteiten, voornamelijk binnen de EU en de Verenigde Staten.

Op de volgende punten kan Stage-USA ondersteuning bieden aan uw opleidingsinstituut:

Informatiebijeenkomsten

Voor veel studenten is het lastig om aan een stage in het buitenland te beginnen, vooral Amerika. In veel gevallen hebben studenten een extra duwtje in de rug nodig. Waar moet een student precies aan denken voor een stage in Amerika? Wat gaat een stage in Amerika kosten? Kan de student ook zelf opzoek naar een stage? Uiteraard kan een student zelf opzoek naar een stage en Stage-USA heeft hier handige tips voor.

Stage-USA kan:

  • Zowel overdag als 's avonds korte informatie sessies houden voor kleine groepen studenten;
  • Met een informatiestand aanwezig zijn op georganiseerde dagen door het opleidingsinstituut. De student kan al zijn vragen stellen en wij beschikken over de nodige folders en informatie. Ook kan Stage USA op elke gewenste dag een informatiestand opbouwen binnen de school om studie en stage in het buitenland te promoten;
  • Persoonlijke informatiegesprekken met student, docent en ouder voeren indien gewenst;
  • Informatie pakket met folder en posters voor de school verstrekken. De folders kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden op een International Office.

Het betekent niet dat wij enkel informatie verschaffen voor studenten die een mogelijke stage bemiddeling door Stage-USA willen laten uitvoeren. Wij moedigen studenten aan zelf een stage te bemachtigen en wij kunnen de studenten hiermee goed op weg helpen. Mochten de studenten zelf een stage hebben gevonden kan Stage-USA de visum aanvraag afhandelen.

Het grootste voordeel voor een student om een stage via Stage-USA te laten regelen is het aanbod van betaalde stages. Het vergt een investering van de student, het betaalt zich echter terug d.m.v. een betaalde stage.

Beschikbare stageplaatsen

We sturen u graag vrijblijvend en gratis maandelijkse een lijst met beschikbare stageplaatsen in Amerika. In deze lijst vindt u een duidelijk overzicht van stageplaatsen en de vergoeding die de studenten krijgen. U kunt uitgaan van een maandelijkse update van ongeveer 50 tot 100 stageplaatsen. Aanmelden: info@stage-usa.nl

Visum aanvraag

Wanneer studenten zelf een stage hebben gevonden moet er nog steeds een visum aangevraagd worden. Het aanvragen van een J1 visum kan erg lastig zijn, voornamelijk met het opstellen van het trainingsplan. Daarnaast is het erg belangrijk voor zowel student als stage bedrijf om op de hoogte te zijn van het hele proces. Een visum aanvraag voor Amerika is maatwerk.

Stage-USA werkt samen met opleidingsinstituten om studenten goed voor te bereiden op hun trip naar de VS. Een onderdeel hiervan is het verzorgen van het visum. De student ontvangt €50,- korting wanneer het visum via de opleiding bij Stage-USA wordt aangevraagd.

Opzetten uitwisselingsprogramma’s

Veel studenten willen naast een stage ook een studie in het buitenland doen. Amerika is onder de studenten zeer populair. Een onderdeel van het netwerk van Stage-USA bestaat uit Amerikaanse Universiteiten. Stage-USA biedt haar netwerk en service aan voor het opzetten van uitwisselingsprogramma’s en partnerships tussen Nederlandse en Amerikaanse opleidingsinstituten.

Contact

Interesse in de service van Stage-USA? We komen graag langs voor een gesprek. Neem gerust contact op met ons via:

Mail: info@stage-usa.nl
Telefoon: 020 68 23 026