clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Visumaanvraag op maat
people
Support op locatie
certificate
Gecertificeerd partner J1 sponsor

Stappenplan J-1 visum

Bij Stage-USA ziet het J-1 visum proces er als volgt uit:

 1. Inschrijven: Je schrijft je online in door middel van het inschrijfformulier op de website van Stage-USA. (vrijblijvend en kosteloos)
 2. Eerste contact: Je wordt benaderd door een medewerker van Stage-USA. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een intake gesprek, dit kan zowel bij ons op locatie in Amsterdam als via Skype. (vrijblijvend en kosteloos)
 3. Gesprek: Tijdens dit gesprek bespreken we het exacte programma wat je gaat volgen in de VS. Dit gesprek is van groot belang om te bepalen welke sponsor het beste aansluit bij jouw programma. We gaan in dit gesprek dieper in op je educatieve achtergrond, de details van het bedrijf en de werkzaamheden die je zult uitvoeren bij het bedrijf. (vrijblijvend en kosteloos)
 4. Program Agreement/Aanbetaling: Aan de hand van het gesprek kan je beslissen of je het J-1 visum programma bij Stage-USA wilt opstarten. Indien je het programma opstart ontvang je van Stage-USA een J-1 Visa Agreement waar de exacte details van je programma in zijn opgenomen, dit document zal je moeten tekenen. Om de inschrijving af te ronden vragen we een aanbetaling, dit is een bedrag van €350,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht van de totale programmakosten.
 5. Verzamelen documenten: Wanneer de aanbetaling is voldaan en je J-1 Visa Agreement getekend retour is ontvangen gaan we van start met het verzamelen van verschillende documenten. Zowel het bedrijf als jijzelf ontvangen van Stage-USA een lijst met documenten die aangeleverd moeten worden. 
 6. Opsturen documenten naar VS: Nadat Stage-USA alle benodigde documenten heeft verzameld worden deze opgestuurd naar onze partnerorganisatie in de VS.
 7. Betaling: Nadat alle documenten door de partnerorganisatie in de VS zijn ontvangen worden de resterende visumkosten in rekening gebracht.
 8. Interview VS: Wanneer de betaling is ontvangen volgt een interview met jou en de partnerorganisatie van Stage-USA. Ook bij het bedrijf waar je het programma volgt zal een interview worden afgenomen. Na afloop van het interview wordt de aanvraag door onze partnerorganisatie in de VS beoordeeld. 
 9. Verzenden documenten: Wanneer de aanvraag is goedgekeurd wordt het DS 2019 formulier vanuit de VS naar jouw adres gestuurd. 
 10. Afspraak Amerikaans Consulaat: Nadat je het DS 2019 formulier hebt ontvangen kan er een afspraak aan het Amerikaanse consulaat worden gemaakt. Je hebt hier een kort interview en laat je documenten en paspoort hier achter. Vervolgens ontvang je binnen 2 a 3 werkdagen je paspoort met daarin je visum retour.
 11. Vlucht: Laatste stap is het boeken van je vlucht. We raden je vlucht pas te boeken wanneer je visum is goedgekeurd. 
Inschrijven