clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Support op locatie
certificate
Gecertificeerd partner J1 sponsor

Stappenplan

Zelf alles regelen voor jouw buitenlandervaring is ingewikkeld: bedrijven zijn lastig te benaderen, het immigratie systeem in de VS is complex en het aanvragen van een J-1 visum kost tijd en vergt maatwerk. Stage-USA kan dit proces voor je uit handen nemen. Bekijk hieronder ons stappenplan:

 1. Inschrijven: Je schrijft je online in door ons online inschrijfformulier in te vullen. Dit is vrijblijvend en kosteloos.  
 2. Eerste contact: Binnen één werkdag neemt een van onze medewerkers contact met je op om een afspraak in te plannen voor een intakegesprek. Dit gesprek kan via Skype of je kunt bij ons op kantoor in het centrum van Amsterdam langskomen. 
 3. Intake: Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw wensen en leggen wij de processen uit. Ook krijgen we zo een beter beeld van jou en je motivatie. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos.
 4. Selectie: Na je intakegesprek beslissen we of we een programma voor je op kunnen starten om jouw buitenlandervaring te realiseren. Je motivatie speelt hierbij een belangrijke rol. Ook is kennis van de taal belangrijk: in sommige gevallen plannen we dan ook een extra telefonisch interview in met een van onze Engelstalige medewerkers. 
 5. Program Agreement & aanbetaling: Nadat je bent geselecteerd wordt een Program Agreement opgesteld: een overzicht van het exacte programma waar jij je voor inschrijft en voor tekent. Om de inschrijving af te ronden vragen we om een aanbetaling van €450,-. 
 6. Samenstellen van de documenten: Wanneer de aanbetaling is voldaan gaan we aan de slag met je CV, motivatiebrief en referenties. Voor al deze documenten sturen we je voorbeelden die voldoen aan de Amerikaanse standaard. Je krijgt feedback op de documenten die je aanlevert, net zo lang totdat deze aan de eisen voldoen. Je wordt hierbij begeleid door een van onze Amerikaanse medewerkers.
 7. Bemiddeling: Nadat alle documenten op orde zijn, gaan we op zoek naar geschikte bedrijven en stellen we jou hieraan voor als potentiële kandidaat. We houden je gedurende deze periode op de hoogte van de voortgang en nemen contact met je op zodra er een positieve reactie van een bedrijf bij ons binnenkomt. Vervolgens ontvang je van ons de details van het programma bij het desbetreffende bedrijf. 
 8. Pre-intake: Wanneer we een potentiële match hebben gevonden wordt er een sollicitatie interview ingepland tussen jou en het bedrijf. Voordat dit interview plaatsvindt nemen we in een pre-intake met je door wat je kunt verwachten en zullen we eventueel samen met jou oefenen.
 9. Interview: Vervolgens solliciteer je telefonisch of via Skype bij het bedrijf. In dit gesprek is het belangrijk dat het bedrijf een goed beeld krijgt van jou. Daarnaast krijg jij de kans om vragen te stellen over het bedrijf en de vacature. Aan de hand van dit gesprek beslist het bedrijf of je bent aangenomen. Is dit niet het geval of zie jij zelf geen match? Dan zoeken we verder naar andere bedrijven. 
 10. Contracten & betaling: Wanneer je bent aangenomen worden de contracten getekend en vragen we je om de resterende bemiddelingskosten te betalen (min de aanbetaling). 
 11. Trainigsplan: Ook stelt Stage-USA samen met jou en het bedrijf een trainingsplan op waarin staat beschreven welke werkzaamheden je gaat uitvoeren, aangepast op jouw werkervaring. Handig voor jou en nodig voor het J-1 visum.
 12. J-1 visum & verzekering: Vervolgens gaan we aan de slag met het aanvragen en verwerken van het DS 2019 formulier voor het benodigde J-1 visum. In samenwerking met een van onze medewerkers worden alle documenten in orde gemaakt. Ook begeleiden we je bij het maken van een afspraak met het Amerikaanse consulaat of ambassade. In deze fase sluit je ook je Amerikaanse Zorg & Ongevallen verzekering af.
 13. Huisvesting: Ongeveer twee weken voor je vertrek starten we met het vinden van huisvesting in Amerika. In de meeste gevallen ontvang je van ons een lijst met de verschillende mogelijkheden in de stad waar jij heen gaat. Je kunt hierbij in Nederland al keuze maken of ervoor kiezen om de eerste nachten in een hostel of hotel te verblijven om vervolgens de mogelijkheden ter plekke te bekijken.
 14. Vlucht: De laatste stap is het boeken van je vlucht. We raden aan dit pas te doen wanneer je visum is goedgekeurd. 
 15. Enjoy your traineeship in the USA!
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@stage-usa.nl of 020 68 23 026.