clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Visumaanvraag op maat
people
Support op locatie
certificate
Gecertificeerd partner J1 sponsor

J-1 Visum

Als je gaat stage lopen, afstuderen of een traineeship wilt volgen in de Verenigde Staten heb je een J-1 visum nodig. Het is belangrijk dat dit secuur en professioneel geregeld wordt. Het aanvragen van een J-1 visum voor Amerika is maatwerk. Stage-USA is gespecialiseerd in het aanvragen en verwerken van het DS-2019 formulier welke je nodig hebt voor de aanvraag van het J-1 visum.  Stage-USA is een gecertificeerd bedrijf voor het uitgeven van de DS-2019 formulieren in samenwerking met verschillende partners in de VS. Daarnaast werken wij samen met de Amerikaanse ambassades en consulaten in Europa.

Zelf je stage of traineeship gevonden? Vraag hier je J-1 visum aan:

Heb je zelf een passende stage of traineeship gevonden in de VS, ook dan kan je het J-1 intern of J-1 trainee visum via Stage-USA aanvragen. We doorlopen het hele proces in gemiddeld 6 tot 8 weken. Eventueel is een spoedprocedure mogelijk. Naast de aanvraag van het J-1 visum ontvang je ook hulp met het vinden van passende huisvesting. Vul het inschrijfformulier in om een vrijblijvend intake gesprek te plannen over Skype. Aan de hand dit gesprek krijg je een beter beeld of je J-1 visum aanvraag haalbaar is en kunnen we het proces vervolgens in gang zetten. 

Wat je van Stage-USA mag verwachten

  • Professionele begeleiding met het samenstellen van je persoonlijke documenten;
  • We nemen het werk voor jou en het bedrijf uit handen. Stage-USA informeert en onderhoudt contact met het bedrijf om zodoende het proces zo snel mogelijke te laten verlopen;
  • De juiste sponsor keuze: Er zijn in de VS tientallen sponsororganisaties, elke sponsor organisatie kan slechts voor enkele richtingen DS 2019 formulieren (J-1 visum documenten) uitgeven. Stage-USA is een geregistreerd partner van voldoende sponsororganisaties om zodoende vrijwel alle richtingen te kunnen bedienen. Ook heeft elke sponsor eigen regels/richtlijnen. Doormiddel van een persoonlijk intake gesprek tussen jou en Stage-USA kunnen we bepalen welke sponsor het beste aansluit bij jouw programma;
  • Je visum zal met de normale procedure binnen 6-8 weken rond zijn. Ook is tegen betaling een spoed procedure mogelijk;
  • We begeleiden je met het maken van een afspraak aan het consulaat;
  • Je kan voorafgaande of tijdens je verblijf in Amerika altijd contact met ons opnemen met vragen over je visum;
  • We bieden de mogelijkheid tot het verlengen van je visum. Hiervoor gelden bepaalde voorwaarden. Neem hiervoor contact op met het team van Stage-USA via info@stage-usa.nl;
  • Je ontvangt indien gewenst hulp bij het vinden van passende huisvesting in de VS;
  • Je ontvangt een gratis Amerikaanse SIM kaart samen met een Practical Guide for America. 

Het J-1 visum is geen regulier werkvisum, maar een stage/training visum. Een belangrijk onderdeel van een J-1 visumaanvraag is een gedetailleerd trainingplan. Dit plan zal door Stage-USA worden opgesteld in samenspraak met het bedrijf. Met een J-1 visum kan een social security nummer worden aangevraagd, een Amerikaans sofinummer. Met dit nummer kan de stagiair/trainee salaris ontvangen.

Door wijzigingen in het J-1 programma in 2007 is het lastiger geworden om een stage/training te volgen bij een relatief kleine werkgever. Deze werkgevers krijgen eerst een bedrijfsbezoek van de visumorganisatie voordat de visumaanvraag kan worden goedgekeurd. Verder moeten werkgevers meer informatie overleggen dan voorheen. Stage-usa heeft hier veelvuldig ervaring mee en neemt deze taak op zich indien gewenst.

Vragen

Mocht je vragen hebben neem dan contact op per mail via info@stage-usa.nl, of telefonisch via 020 68 23 026

Vrijblijvend intake gesprek

Schrijf je vandaag nog vrijblijvend en kosteloos in via ons inschrijfformulier. Wij nemen vervolgens binnen 1 werkdag contact met je op om een vrijblijvend intake gesprek over Skype in te plannen. Aan de hand van dit gesprek krijg je een goed beeld van je visum mogelijkheden. Inschrijven en het intake gesprek zijn kosteloos en vrijblijvend. 

Inschrijven