clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Support op locatie
certificate
Gecertificeerd partner J1 sponsor

Stappenplan Work & Travel

Stage-USA verzorgt het volledige proces van een Work & Travel programma in Amerika.  Bij Stage-USA ziet het proces er als volgt uit:

 1. Inschrijven: Je schrijft je online in door middel van het inschrijfformulier op de website van Stage-USA. (vrijblijvend en kosteloos)
 2. Eerste contact: Je wordt benaderd door een medewerker van Stage-USA. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een intake gesprek, dit kan zowel bij ons op locatie in Amsterdam als via Skype. (vrijblijvend en kosteloos)
 3. Intake: Tijdens dit gesprek bespreken we je wensen en leggen wij de processen uit. Het gesprek is er ook voor bedoeld om een beter beeld van jou te krijgen. (vrijblijvend en kosteloos)
 4. Selectie: Aan de hand van de intake zullen we beslissen of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het Work & Travel programma. In sommige gevallen kunnen we beslissen tot een extra interview in het Engels. Dit zal telefonisch plaats vinden met 1 van onze Amerikaanse medewerkers.
 5. Program Agreement/Aanbetaling: Aan de hand van het interview wordt een program agreement opgesteld. Dit agreement is een overzicht van het exacte programma waar jij je voor inschrijft en dient getekend te worden. Om de inschrijving af te ronden vragen we een aanbetaling, dit is een bedrag van €350,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht van de totale bemiddelingskosten.
 6. Online profiel creëren: Via Stage-USA krijg je toegang tot je persoonlijke profiel waarin je een CV en motivatiebrief kunt opstellen. Daarnaast zal je verschillende documenten moeten aanleveren zoals een kopie van je paspoort en een bewijs van inschrijving aan een opleiding. Je profiel zal vervolgens door Stage-USA beoordeeld worden en aangepast waar nodig. Uiteindelijk zal Stage-USA je profiel goedkeuren waarna je toegang krijgt tot een database met bedrijven.
 7. Solliciteren: Wanneer je profiel is goedgekeurd krijg je toegang tot een database met beschikbare bedrijven in Amerika. Je kan hier heel simpel je voorkeur voor verschillende bedrijven aangeven. Het Amerikaanse bedrijf beoordeeld vervolgens je profiel en je hoort binnen enkele dagen of je bent aangenomen. 
 8. Contracten & betaling: Wanneer je bent aangenomen zullen de contracten getekend worden en zal je het resterende bedrag van de bemiddeling voldoen.
 9. J-1 Visum: Stage-USA is een gecertificeerd bedrijf voor het uitgeven van DS 2019 formulieren voor de aanvraag van het J-1 visum. Alle benodigde documenten voor het J-1 visum worden in samenwerking met Stage-USA samengesteld. Daarnaast stelt Stage-USA een trainingsplan op wat aansluit op je studie/werkervaring. In deze fase wordt je verzekering ook afgesloten. Voor je J-1 visum aanvraag zal je ook een afspraak moeten maken aan het Amerikaanse consulaat in Amsterdam, Stage USA zal je hierin begeleiden.
 10. Huisvesting: In samenwerking met je Amerikaanse werkgever wordt je huisvesting compleet verzorgd. 
 11. Vlucht: Laatste stap is het boeken van je vlucht. We raden je aan je vlucht pas te boeken wanneer je visum is goedgekeurd. 
Inschrijven