clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Visumaanvraag op maat
people
Support op locatie
certificate
Gecertificeerd partner J1 sponsor

J1 Intern - J1 Trainee Visum service

Als je zelf een geschikt bedrijf hebt gevonden voor je stage of traineeship in de VS, dan kan je de aanvraag van het J1 intern of J1 Trainee visum bij Stage-USA doen. Met het J1 Intern visum mag je tot twaalf maanden stage lopen in de Verenigde Staten of tot achttien maanden met een J1 Trainee visum.

Het aanvragen en verwerken van het sponsorship (DS 2019 formulier), wat nodig is voor het J1 Intern en J1 Trainee visum, vergt maatwerk en kost tijd. Als gecertificeerd bedrijf voor het uitgeven van het DS 2019 formulier (sponsorship), werkzaam vanuit Nederland en de VS, en nauw samenwerkt met de Amerikaanse ambassade en consulaten, verzorgen wij dit hele proces voor je. De aanvraag van het  J1 Intern of J1 Trainee visum duurt zes tot acht weken. Eventueel is een spoedprocedure van ongeveer 4 weken ook mogelijk.

Wat je van Stage-USA mag verwachten

  • Visumaanvraag: Het aanvragen van sponsorship (DS 2019 formulier) gaat via een sponsororganisatie. Amerika kent er tientallen die elk gaan over verschillende richtingen. Wij zorgen voor een sponsororganisatie die het beste aansluit bij jouw programma en vragen hier het DS 2019 formulier aan. Stage-USA is een geregistreerd partner van veel sponsororganisaties en kan in (bijna) alle richtingen zorgen voor een J1 Intern en J1 Trainee visum dat ook nog eens minder kost dan bij een rechtstreekse aanvraag. Ook kun je bij ons terecht voor een eventuele verlenging van je visum.
  • Trainingsplan: In visumaanvragen voor stages en traineeships, is de toevoeging van een trainingsplan verplicht. Wij nemen contact op met het bedrijf waar jij gaat werken en stellen in samenwerking een gedetailleerd trainingsplan op. 
  • Professionele begeleiding: We bieden professionele begeleiding bij iedere stap. We zorgen dat je goed voorbereid op pad gaat, stellen samen met jou de persoonlijke gegevens samen voor de visumaanvraag en helpen bij het maken van een afspraak bij het consulaat. Ook kunnen we je op weg helpen bij het zoeken naar huisvesting, aanvraag van je Social Security nummer en het openen van een bankrekening. Daarnaast ontvang je van ons een gratis Amerikaanse SIM kaart, een Practical Guide for America en is er tijdens je verblijf altijd iemand van Stage-USA in de VS beschikbaar als je vragen hebt over je visum/programma. 
  • Werken bij een kleiner bedrijf: In 2007 is het J-1 programma gewijzigd waardoor het lastiger is om aan de slag te gaan bij een kleiner bedrijf. Pas na een bedrijfsbezoek van de visumorganisatie kan de aanvraag worden goedgekeurd. Ook is er meer overleg nodig. Wij hebben hier veel ervaring mee en kunnen zorgen dat jij ook bij een kleiner bedrijf je visum ontvangt, ook als het bedrijf maar één werknemer in dienst heeft.  

Inschrijven

Je kunt je op ieder moment bij Stage-USA inschrijven voor de aanvraag van een J1 Intern en J1 Trainee visum. Dit kan gemakkelijk via het online inschrijfformulier. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met je op om een intakegesprek via Zoom in te plannen, waarin we je visumaanvraag verder doornemen. Inschrijven en het intakegesprek zijn kosteloos en vrijblijvend.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@stage-usa.nl of 020 68 23 026. 

Inschrijven