clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Visumaanvraag op maat
people
Support op locatie
certificate
Gecertificeerd partner J1 sponsor

Stappenplan

Het immigratie systeem in de VS is complex en het aanvragen van een J1 Intern of J1 Trainee visum kost tijd en vergt maatwerk waardoor het lastig is om zelf te regelen. Bekijk hieronder ons stappenplan:

 1. Inschrijven: Je schrijft je in door ons online inschrijfformulier in te vullen. Dit is vrijblijvend en kosteloos. 
 2. Eerste contact: Binnen één werkdag neemt een van onze medewerkers contact met je op om een afspraak in te plannen voor een (online) intakegesprek. 
 3. Intake: Tijdens het intakegesprek bespreken we het programma (stage of traineeship) dat je gaat volgen in Amerika. Ook bespreken we jouw educatieve achtergrond, de details van het bedrijf en de werkzaamheden die je gaat uitvoeren. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos. Aan de hand van dit gesprek kunnen we je laten weten of de aanvraag van het J1 intern of J1 trainee visum haalbaar is.
 4. Program Agreement & aanbetaling: Nadat je hebt besloten om je visum aan te vragen via Stage-USA, ontvang je van ons een J-1 Visa Agreement met hierin de exacte details van het programma dat je gaat volgen in Amerika. Om de inschrijving af te ronden vragen we om een aanbetaling van €450,-. 
 5. Samenstellen van de documenten: Wanneer de aanbetaling is voldaan en we het J-1 Visa Agreement getekend retour ontvangen, gaan we aan de slag met het verzamelen van alle benodigde documenten. Wij leveren bij jou en het bedrijf waar je gaat werken een lijst aan met alles wat nodig is voor de aanvraag van je J1 Intern of J1 Trainee programma. Vervolgens kunnen wij je gehele aanvraag opstellen. 
 6. Indienen aanvraag sponsorship: Op het moment dat we alle benodigde documenten hebben ontvangen dienen we je sponsor aanvraag in. 
 7. Betaling: Op het moment dat we je aanvraag dienen, brengen we de resterende visumkosten in rekening.
 8. Goedkeuring & verzenden DS 2019 formulier: Wanneer je aanvraag is goedgekeurd wordt het DS 2019 formulier uitgegeven.
 9. Afspraak Amerikaans consulaat: Zodra je het DS 2019 formulier hebt ontvangen kan je een afspraak inplannen bij het Amerikaans consulaat. Hier zal je een kort interview voeren en laat je je paspoort en documenten achter. Binnen één week ontvang je je visum en documenten retour via aangetekende post.
 10. Vlucht: De laatste stap is het boeken van je vlucht. We raden aan dit pas te doen wanneer je visum is goedgekeurd. 
 11. Enjoy your time in the USA! We sturen je nog informatie voor de aanvraag van je social security nummer en het openen van een Amerikaanse bankrekening. 
 

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@stage-usa.nl of 020 68 23 026.  

Inschrijven