clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Support op locatie
certificate
Gecertificeerd partner J1 sponsor

Stappenplan

Stage-USA verzorgt het volledige proces van een stage/afstudeerstage/traineeship in Amerika. Het is lastig om zelf een passend programma in Amerika samen te stellen. Bedrijven zijn lastig te benaderen en te overtuigen. Daarnaast is het visumproces complex. Bij Stage-USA ziet het proces er als volgt uit:

 1. Inschrijven: Je schrijft je online in door middel van het inschrijfformulier op de website van Stage-USA. (vrijblijvend en kosteloos)
 2. Eerste contact: Je wordt benaderd door een medewerker van Stage-USA. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een intake gesprek, dit kan zowel bij ons op locatie in Amsterdam als via Skype. (vrijblijvend en kosteloos)
 3. Intake: Tijdens dit gesprek bespreken we je wensen en leggen wij de processen uit. Het gesprek is er ook voor bedoeld om een beter beeld van jou en je motivatie te krijgen. (vrijblijvend en kosteloos)
 4. Selectie: Aan de hand van je intake zullen we beslissen of we de daadwerkelijke een programma voor je kunnen opstarten. Om deel te kunnen nemen aan een programa in Amerika hoef je niet de hoogste cijfers te hebben, maar motivatie is zeer essentieel. In sommige gevallen kunnen we beslissen tot een extra interview in het Engels. Dit zal telefonisch plaats vinden met 1 van onze Amerikaanse medewerkers.
 5. Program Agreement/Aanbetaling: Aan de hand van het interview wordt een program agreement opgesteld. Dit agreement is een overzicht van het exacte programma waar jij je voor inschrijft en dient getekend te worden. Om de inschrijving af te ronden vragen we om een aanbetaling, dit is een bedrag van €350,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht van de totale bemiddelingskosten.
 6. Samenstellen documenten: Wanneer de aanbetaling is voldaan gaan we aan de slag met je CV, Motivatiebrief, Referentiebrieven en Cijferlijst. Voor deze documenten krijg je voorbeelden aangeleverd welke zijn opgesteld aan de hand van de Amerikaanse standaard. Je krijgt feedback op de documenten die je aanlevert, net zo lang totdat deze aan de eisen voldoen. Je wordt gedurende deze periode door 1 van onze Amerikaanse medewerkers begeleid.
 7. Bemiddeling: Gedurende deze periode zullen we je introduceren bij verschillende bedrijven in Amerika. Als deelnemer hoef je hier geen actieve bijdrage aan te leveren. We houden je op de hoogte van de stand van zaken totdat er een mogelijke match gevonden is. Wanneer wij een positieve reactie ontvangen van een bedrijf zullen we je hierover inlichten en ontvang je de details van het programma bij het desbetreffende bedrijf. 
 8. Pre-intake: Wanneer er een bedrijf gevonden is zal er een interview volgen tussen jou en het bedrijf. Alvorens je dit gesprek hebt zullen we een pre-intake met je voeren. Tijdens dit gesprek leggen we uit wat je kan verwachten en zullen we eventueel een interview met je oefenen.
 9. Interview/Sollicitatie: Je zult een interview met het bedrijf voeren via Skype of per telefoon. Je kunt de nodige vragen stellen over het bedrijf en de positie die wordt aangeboden. Uiteraard wil het bedrijf ook een goed beeld van jou krijgen. Aan  de hand van dit interview wordt er door het bedrijf besloten of je wordt aangenomen.
 10. Contracten & betaling: Wanneer je bent aangenomen zullen de contracten getekend worden en zal je het resterende bedrag van de bemiddeling voldoen (min aanbetaling).
 11. J-1 Visum: Stage-USA is een gecertificeerd bedrijf voor het uitgeven van DS 2019 formulieren voor de aanvraag van het J-1 visum. Alle benodigde documenten voor het J-1 visum worden in samenwerking met Stage-USA samengesteld. Daarnaast stelt Stage-USA een trainingsplan op wat aansluit op je studie/werkervaring. In deze fase wordt je verzekering ook afgesloten. Voor je J-1 visum aanvraag zal je ook een afspraak moeten maken aan het Amerikaanse consulaat in Amsterdam, Stage USA zal je hierin begeleiden.
 12. Huisvesting: Ongeveer 2 weken voor je vertrek gaan we bezig met je huisvesting. In de meeste gevallen ontvang je een lijst met verschillende mogelijkheden. We raden je aan de eerste nachten in een hotel te verblijven om vervolgens de appartementen te bekijken en hier je keuze uit te maken.
 13. Vlucht: Laatste stap is het boeken van je vlucht. We raden aan je vlucht pas te boeken wanneer je visum is goedgekeurd.